Autodiefstal beveiliging

Welke manieren zijn er om jouw auto tegen autodiefstal te beveiligen?

AutodiefstalUit onze verzekeringsachtergrond trachten wij je enkele nuttige tips te3 geven over hoe je jouw auto kunt beveiligen tegen autodiefstal. Overigens zijn er natuurlijk via de verzekering waar je verzekerd bent nog veel meer tips en electronische hulpmiddelen te verkrijgen.

Autodieven zijn steeds beter geworden, en maken vaker gebruik van technologische snufjes. Maar een simpel autoslot kan een dief al schrik aanjagen, waardoor hij de auto zal laten staan.

Bij autodiefstal gaat men vaak op zoek naar specifieke auto’s van een bepaald merk. Men tracht deze auto’s te stelen en exporteert ze dan onmiddellijk naar het buitenland om daar te verkopen. De politie kan ook niet elke auto controleren, vandaar onze tips:

Standaardtips tegen autodiefstal

  • Laat je auto niet zomaar op straat staan, zeker niet in een onveilige buurt. Als je een garage tot je beschikking hebt, gebruik ze dan ook. Het is ook beter voor je auto om hem binnen te zetten, zeker in de koude wintermaanden. Geen garage? Zet de auto onder een lantaarnpaal, waarvan het licht ’s nachts aanblijft.
  • Laat geen waardevolle spullen zoals een smartphone, gps of laptop achter in je auto en laat ze al zeker niet in het zicht liggen.
  • Zorg ervoor dat alle ramen goed gesloten zijn, ook dat van je cabriodak.
  • Laat nooit je auto- of identificatiedocumenten in je auto zitten.
  • Doe je auto natuurlijk altijd op slot!
  • Koop een set velgen met antidiefstalbouten. De velgen van een auto worden ook vaak gestolen.
  • Zorg ervoor dat je een wagen koopt met een startonderbreker.
  • Graveer een herkenbaar icoon, bijvoorbeeld kenteken of iets dergelijks, in je auto zodat je de auto kan herkennen tussen anderen. Goede plekken zijn de ruiten.

Extra hulpmiddelen

Pedaal-, handrem- en stuurslot
Dit zijn zeer goede hulpmiddelen om je auto te beschermen tegen diefstal. De dief zal meer tijd Beveiligingmoeten besteden aan het rijklaar maken van je auto, en dus heeft hij of zij daar weinig trek in.

Natuurlijk kosten deze hulpmiddelen wel wat geld en het geeft geen garantie dat een dief je auto niet zal stelen. Als je zo’n hulpmiddel koopt, koop dan eentje in een felle kleur zodat die direct opvalt voor de dief. De kans is dan groter dat de autodief je auto met rust zal laten.

Enkele voordelen & noodzaken van een goed extra intern slot:
Het is makkelijk aanpasbaar aan de grootte en vorm van je stuurwiel. Het materiaal waaruit dit slot bestaat is bestendig tegen boren en slijpen. Het zorgt daarbij voor een afschrikeffect. Je kan het slot in meerdere wagens gebruiken, na goede afstelling van het slot. Kies een slot dat je handig kan verwijderen en terug plaatsen, anders ga je het waarschijnlijk toch niet gebruiken omdat het teveel moeite kost.