Een autolening afsluiten of een auto leasen?

Indien je er over nadenkt om een autolening af te sluiten om je auto aan te schaffen of een auto te leasen is het lastig om te kiezen tussen de mogelijkheden. Je dient daarbij na te denken over wat verscheidene zaken die hier betrekking op hebben, dit artikel zal deze zaken voor je aankaarten zodat jij uiteindelijk de juiste keuze maakt.

Autolening

Bij een autolening weet je vooraf precies waar je aan toe bent, het is namelijk zo dat bij een autolening vrijwel alles vooraf al vaststaat. Zo weet je al wat de hoogte van de lening en de verschuldigde rente zijn, ook de looptijd en aflossingen van de lening zijn vooraf al bekend. Indien je zoekt naar een passende autolening is het verstandig om een autolening simulatie te doen. Zo ben je er zeker van dat de autolening bij je past.

Auto leasen

Indien je er over nadenkt om een auto te leasen zijn hier verscheidene varianten voor mogelijk. Zo heb je de operational lease, waar de leasemaatschappij nog steeds de eigenaar is van de auto en je deze eigenlijk huurt. De leasemaatschappij blijft verantwoordelijk voor vrijwel alle kosten zoals brandstof en wegenbelasting, maar ook schadeafhandeling.
Naast de operational lease heb je ook nog de shortlease, dit kan verstandig zijn voor de mensen die niet precies weten hoe hun financiƫle situatie er op lange termijn uitziet, aangezien de shortlease op veel kortere termijn is. Tot slot heb je de occasionlease, waar de leaseprijs goedkoper is en de auto direct leverbaar is. Daarbij is het wel zo dat je bij een occasionlease een gebruikte auto krijgt en daarbij dus een ouder model hebt. In het geval dat je een goedkope optie zoekt is een occasionlease verstandig.
Hopelijk heeft dit artikel je geholpen met het beslissen tussen een autolening of een auto leasen.