Zorgverzekering

Naast de verplichte autoverzekering die de wettelijke aansprakelijkheid afdekt, waar je hier op deze site meer over kunt lezen, bestaat er nog een verplichte verzekering waar alle in Nederland woonachtige mensen mee te maken krijgen.

We spreken dan over de zorgverzekering, waarvan de meesten niet eens in de gaten hebben dat deze verzekering verplicht is.

Maar, ondanks dat er toch ruim 100.000 Nederlanders zijn die niet voor deze verzekering willen of kunnen betalen, is de zorgverzekering wel degelijk verplicht.

We zijn niet alleen verplicht een zorgverzekering af te sluiten als we in Nederland wonen of werken, maar de hoogte van de te betalen premie en de vergoedingen worden ook ieder jaar door de staat bepaald.

Eigenlijk als je het goed bekijkt, is dat ook wel een beetje raar. We sluiten iets af dat verplicht is, maar we weten niet wat volgend jaar de te betalen premie wordt, en wat wel en wat niet door de zorgverzekering vergoed wordt.

De verplichte zorgverzekering

Dat deze verzekering verplicht is, is misschien ook wel een beetje logisch. Zou de staat deze zorgverzekering niet verplicht stellen, dan zouden een gedeelte van de Nederlanders geen verzekering voor de ziektekosten afsluiten.

Zorg, denk aan ziekenhuisopname, ambulances en zwangerschappen, kunnen veel geld kosten. De rekeningen die bij een ziekenhuisopname en dergelijke komen zullen ook al snel vrij hoog zijn.

Zonder een verzekering die dit zou dekken, zou de staat op de kosten blijven zitten.

Dat is dan ook de reden dat de zorgverzekering verplicht gesteld is. Dat is overigens ook van toepassing op het eigen risico.

Het eigen risico bedraagt ook in 2018 weer 385 euro. Voor dat bedrag moet je dus de rekeningen betalen en krijg je niets terug van de zorgverzekering.

Al met l kan het totaal bedrag dat je in een jaar moet betalen voor de zorgverzekering, bestaande uit onder andere premie per persoon, eigen risico per persoon, en rekeningen die niet vergoed worden, behoorlijk oplopen.

Daarom is het ieder jaar verstandig om toch eens te kijken of er misschien een zorgverzekering is die een lagere premie kan bieden. Op die manier kun je toch wel aardig wat geld besparen. Ga dus in ieder geval de zorgverzekering vergelijken.

Ga dan ook het beste op het internet naar een zorgvergelijker. Dat is een speciale website waar je alle aangeboden zorgverzekeringen kunt vergelijken, en waar je makkelijk en snel kunt zien welke zorgverzekeraar enerzijds de goedkoopste is, en de beste voorwaarden heeft.